AANHANGERCHECK/ONDERHOUD

Wist u dat wij naast de Caravan ook trailers en aanhangers onderhouden/checken?

Rijd ontspannen met een veilige, goed onderhouden aanhangwagen. Uw aanhanger heeft het soms zwaar te verduren en vragen, net als uw auto, om regelmatig onderhoud. Dit onderhoud zorgt ervoor dat u veilig de weg op kunt, maar het verlengt ook de levensduur van uw aanhanger. Kortom, ook voor onderhoud aan uw aanhanger en trailer kunt u bij Vakgarage Veldma Jansen terecht.

Het advies is om elke jaar een Onderhoudsbeurt te doen, zodat u zeker weet dat uw aanhangwagen in goede conditie is. Een gecertificeerde keurmeester van Vakgarage Veldma Jansen checkt uw aanhangwagen op meer dan vijftig punten. Voldoet hij nog aan alle wettelijke eisen?

Bovendien worden de remmen schoongemaakt en afgesteld, de oplooprem en alle draaiende delen gesmeerd en de bandenspanning, verlichting en vloer gecheckt.

DOE-HET-ZELF ONDERHOUD

  • Check de banden. In het instructieboekje voor de ideale bandenspanning. Staat de aanhangwagen lang stil? Ontlast de banden door hem af en toe te verplaatsen of op bokken te plaatsen. Laat geen zware spullen liggen in een aanhangwagen die stilstaat. 
  • Controleer de breekkabel. Als de koppeling van de kogel valt tijdens het rijden, zorgt de breekkabel dat de handrem hard wordt aangetrokken en de combinatie snel stil staat. De kabel zelf breekt dan af. Is de kabel gebroken of versleten? Laat deze dan vervangen voor de volgende rit.
  • Houd hem schoon. Geef roest en verwering van het hout geen kans door uw aanhangwagen goed schoon te houden. Gebruik een afdekzeil als de aanhangwagen buiten staat.